FREJA baner vejen! Vil du med på holdet?

Bliv speditørelev hos FREJA og få branchens bedste og dygtigste kolleger samt en hverdag med højt til loftet og masser af ansvar.

På et lille universitet kender man folk på gangene

Studielivet er megafedt

Marie var glad for matematik i gymnasiet. Men det var først på Data Science, at hun opdagede, hvordan hun kunne bruge statistik og vektorer til at lave virkelig seje ting sammen med hendes nye studiekammerater på IT-Universitetet i København.

Hvad handler Big Data egentlig om? Hvis du havde spurgt Marie en uge før, hun søgte ind på Data Science på IT-Universitetet, havde hun tøvet. Men da hun senere på ugen sad på UddannelsesGuiden.dk og ved en indskydelse fik klikket sig ind på it og elektronik, gik det op for hende: Dér var den! Uddannelsen, der gav hende en forventningsfuld følelse i maven efter to lange sabbatår ovenpå en studentereksamen fra Næstved Gymnasium.

Det valg har hun ikke fortrudt.

For studiemiljøet på Danmarks mindste universitet har vist sig at være noget helt særligt – og hun har fået venner fra hele verdenen på tværs af de fire bacheloruddannelser, engageret sig i studenterorganisationer og fået en række sjove jobs på universitet.

Nye muligheder med Data Science

I dag kan Marie nemt svare på, hvad Data Science og Big Data kan bruges til. Helt kort handler det om, hvad vi kan gøre med rigtig store mængder data, fortæller hun. ”Vi har helt absurd meget data i verden, som bare ligger ubrugt hen. Så på uddannelsen lærer vi alle de basale ting som statistik, lineær algebra og vektorer i rummet til at kunne processere data til noget brugbart.

Det kan fx være modeller, der kan se ud i fremtiden, finde nye sammenhænge eller endda generere en tekst, ligesom ChatGPT. Det handler meget om Machine Learning som er grundstenen til Artificial Intelligence,” forklarer hun.

Matematik giver pludselig mening

Selvom Marie ikke havde kodet før, kløede hun på og fik på kort tid styr på den grundlæggende programmering. Det minder faktisk meget om at lære et nyt sprog, forklarer hun. Men det, der især gør Data Science til et spændende felt, er matematikken.

”Jeg begyndte at kunne se mening i al den matematik, jeg havde haft i gymnasiet. For man kan jo godt sidde i 3.g og tænke: Hvad skal jeg bruge det her til? På Data Science bruger vi det hele tiden, faktisk.”

Venskaber opstod hurtigt

ITU er et lille universitet, hvor man altid møder nogen på gangene, man kender. For Marie kom de nye venskaber hurtigt. Det startede allerede i introugen, fortæller hun. Her blev de delt op i temagrupper på tværs af studieretninger, så de kunne lære en masse folk at kende. På hendes egen linje fik hun også hurtigt gode venner og deler i dag lejlighed med en af studiekammeraterne.

”Jeg havde faktisk tænkt mig at tage på udveksling på mit femte semester. Men jeg venter med det, fordi jeg ikke har lyst til at være væk et halvt år fra min klasse. Jeg er blevet megaglad for dem. Så når jeg kommer på kandidaten, og vi alle bliver spredt mere ud, så kan jeg tage på udveksling,” siger Marie med et smil.

Åbne døre med en bachelor i it

Marie er blevet så glad for sit studieliv, at hun i dag arbejder med at gøre andre unge opmærksomme på de mange muligheder, der er på ITU. Hun underviser fx på Coding Café for kvinder, deltager i uddannelsesmesser, viser rundt på campus, er med i Spørg en studerende og er Teaching Assistant for andre studerende.

En af de ting, der gjorde Marie sikker på sit uddannelses-valg, var jobmulighederne med en bachelor i it.

”Der er så mange åbne døre, når jeg kommer ud på den anden side. Der er jo ikke en eneste virksomhed i verden, der ikke har en it-afdeling eller noget data, der bare ligger og venter på at blive udnyttet.”

Fakta

IT-Universitetet i København ligger i Ørestaden og har omkring 2700 studerende.

Optagelseskrav: EUD Detail, HHX eller EUX. Har du en STX, HF eller HTX, skal du blot supplere med et 5 ugers EUS-forløb

Data Science er en 3-årig bacheloruddannelse.

Er du nysgerrig på studielivet? Kom og mærk stemningen!

ITU tilbyder forskellige muligheder for at udforske studielivet:

  • Studerende for en dag
  • Spørg en studerende
  • Coding Café og IT-Camp for kvindelige gymnaiseelever
  • Åbent Hus i begyndelsen af 2024

 ANNONCE

Elevportalen.dk / Future & Co

Store Kongensgade 81A
DK-1264 København K
CVR: 31584698

Få hjælp til jeres annoncering:

info@elevportalen.dk
Tlf.: 32 500 598

RSS FeedPersondatapolitikHandelsbetingelser

© 2024 IKKE AKTIVERET LICENS — Designed by DAN®