FREJA baner vejen! Vil du med på holdet?

Bliv speditørelev hos FREJA og få branchens bedste og dygtigste kolleger samt en hverdag med højt til loftet og masser af ansvar.

Babette og Frederik går på højskole
Her lærer vi af lyst

Et ophold på Askov Højskole har givet Babette og Frederik masser af faglig viden, nye venner og mod på at tage en uddannelse

Noget af det særligt fede ved at gå på højskole er, at det kan være så sjovt at lære nyt. Det er de to højskoleelever Babette og Frederik enige om. De har begge gået et semester på Askov Højskole og har fået masser ud af både det sociale og faglige.

”Det har kæmpe betydning at gå i skole for sjov. Jeg har fået noget skolelyst tilbage, fordi undervisningen har været så fed, så det her har givet mig mod på at studere”, fortæller 19-årige Babette, som har brugt en del af sit første sabbatår på et ophold på Askov Højskole, hvor hun har gået på filmlinjen.

Frederik på 24 har lige taget HF og valgte derefter at tage til Askov. Han har haft linjefaget Journalistik, og han er helt enig med Babette.

”Det her er jo rent lystbetonet og helt uden pres, fordi der ikke er nogen eksamen. Vi er her bare for at lære og have det sjovt imens. Det gør virkelig en forskel, at man bare kan prøve alt muligt, fordi det ikke kan gå galt”, synes han.

Frederik valgte Journalistik, fordi han interesserer sig for medier og samfund, og han synes, det er dejligt, at han er blevet kastet ud i at arbejde med journalistik. I Askov har han skrevet artikler, lavet podcast, tv og fotojournalistik. Efter sit højskoleophold er han kommet ind på Danmarks Medie og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus.

Babette ville gerne have noget erfaring med film, for hun vil gerne arbejde og uddanne sig inden for tv, reklame, medier eller film. På højskolen har hun været med til at lave forskellige små film, og det har overrasket hende positivt, at hun også har fået et netværk inden for den filmverden, hun drømmer om at blive en del af og har lært, at der findes andre veje ind i branchen end at gå på filmskolen.

Alle er venner

Babette valgte en højskole tæt på Haderslev, hvor hun kommer fra, fordi hun troede, hun gerne ville hjem i weekenderne.

Det skete dog ikke ret tit, for hun ville hellere være del af det sociale liv på højskolen. Frederik valgte omvendt at komme langt væk hjemmefra – han kommer fra Nordsjælland og har boet i København de seneste år.

Hverken Babette eller Frederik kalder sig selv særligt udadvendte, men det har højskoleopholdet også lavet om på.

”Jeg er blevet mere ekstrovert og er blevet bedre til at starte en samtale med andre. Jeg havde godt hørt om, at det kunne være sådan på højskole, men jeg turde ikke tro på, at det også ville ske for mig”, siger Babette.

”Noget af det bedste for mig har været, at jeg er blevet kastet ud i så mange ting både fagligt og socialt. Jeg var gået lidt død socialt, inden jeg kom, så det har været fedt bare at kunne gå ned i fællesrummet, og så er der altid nogen”, siger Frederik.

De har begge skullet lære, at de ikke kan være med til alt, hvad der foregår i fritiden. Nogle gange har man brug for lige at være alene lidt. Samtidig har de nydt at være i et fællesskab, hvor alle er åbne.

”Det er virkelig fedt at møde folk i andre aldre og fra andre steder i landet og verden. Nogle med en anden baggrund, end man selv har. Det giver noget ’life knowledge’, synes Babette.

Hun er sikker på, at hun altid vil huske sine måneder på højskolen i Askov. Festerne i weekenderne, stunderne i fællesrummet med stille og rolig hygge. Timerne med både linjefag og valgfag og samtidig følelsen af, at det egentlig har været som en lang ferie trods intensiteten.

Fakta

Askov Højskole
Ophold i efterår og forår på mellem 14 og 24 uger.

Linjefag:

  • Journalistik
  • Filmproduktion
  • Litteratur
  • Game Design
  • Bæredygtig Teknologi
  • Dansk Sprog og Kultur

Valgfag

  • Keramik
  • Sammenspil
  • Verden omkring dig og mange flere

Se mere på
www.askov-hojskole.dk
Instagram: @askov_hojskole

 ANNONCE

Elevportalen.dk / Future & Co

Store Kongensgade 81A
DK-1264 København K
CVR: 31584698

Få hjælp til jeres annoncering:

info@elevportalen.dk
Tlf.: 32 500 598

RSS FeedPersondatapolitikHandelsbetingelser

© 2024 IKKE AKTIVERET LICENS — Designed by DAN®