FREJA baner vejen! Vil du med på holdet?

Bliv speditørelev hos FREJA og få branchens bedste og dygtigste kolleger samt en hverdag med højt til loftet og masser af ansvar.

Skal du også
bruge dit sabbatår
som frivillig?

Bastian og Viktor er taget på deres livs rejse for at støtte klimakampen.

Fortalt af Bastian og Viktor. Redigeret af Simone Astrup.

I hele verden findes der utallige projekter og organisationer, der gør en værdifuld forskel i arbejdet med fx miljø- og klima, demokrati og kvinderettigheder. Som frivillig med Global Contact, kan du arbejde hos lokale organisationer, hvor du får et unikt indblik i landets samfundsproblematikker og bidrager til at skabe opmærksomhed omkring dem i tæt samarbejde med lokale eksperter og ildsjæle. Bastian og Viktor er lige nu en del af det meningsfulde arbejde i en lokal klimabevægelse i Bangladesh.

Rejseberetning fra Bangladesh

Vi, Bastian og Viktor, er lige nu i det mest vilde, fantastiske og kontrastfulde samfund vi kan forestille os – Bangladesh. Vi er rejst ud som frivillige med Global Contact, og i de seneste to måneder har vi arbejdet for den lokale nonprofitorganisation The Earth Society, hvor vi er en del af deres årlige projekt Climate Camp. 

Vi arbejder på en kampagne, der giver unge klimaktivister viden og redskaber til at afholde deres egne events og hjælper med at starte bæredygtige virksomhederop i et af verdens mest sårbare og udsatte lande, når det kommer til klimaforandringer.

Vi er en del af det lokale miljø

Vi arbejder især med kommunikationen på projektet. Det vil sige hjemmesiden og SoMe, og her har vi fokuseret på ’storytelling’. Det er vigtigt for os at skabe inspiration, så andre unge får lyst til at være en del af projektet, og der kommer mere fokus på klima. Derfor bruger vi en masse tid på at møde lokale, interviews og skabe fortællinger fra Bangladesh.

Lige nu er vi i det nordlige Bangladesh, som ligger et stenkast fra den indiske grænse. I disse dage interviewer og taler vi med klimaflygtninge og andre, hvis liv konstant udfordres af ødelæggende oversvømmelser og erosion. 

Det er planen, at disse historier også skal omsættes til skriftlige dokumenter og video-interviews, der også skal fremgå af hjemmesiden. En vigtig del af oplysningsarbejdet består også i at dele historier fra ofrenes virkelige liv. De giver de mest udsatte og hårdest ramte mennesker mulighed for at have en stemme og mulighed for at fortælle deres virkelighed.

Det er en kæmpe oplevelse at være afsted, og vi møder så mange inspirerende mennesker, der gør en stor indsats hver dag, for at holde projektet i live. Det er så fedt at være en del af.

Flere aktivistiske projekter på vej

Projektet i Bangladesh er en af mange muligheder for frivilligt arbejde. Ungefællesskaber er nøglen til forandring, og derfor har vi endnu flere aktivistiske projekter i pipeline, hvor du, ligesom Viktor og Bastian, bliver en del af lokale ungdomsorganisationer og hjælper dem med oplysning og kampagne udvikling. 

Vi påbegynder projekter i Afrika og forventer, at du kan rejse afsted i foråret 2024. Det er vores håb, at de nye projekter kan bidrage til at styrke unges internationale samarbejde, solidaritet og engagement. På den måde kan vi sammen skabe en global bevægelse af unge, der ønsker at tage del i kampen for en mere retfærdig og bæredygtig verden

Fakta

Frivillige:
Viktor er 19 år
Bastian 19 år

Antal uger:
3 måneder
(inklusiv højskole)

Højskoleophold i Asien: Nepal

Frivilligprojekt:
The Earth Society - Climate
Camp, Bangladesh
theearthbd.org

Følge Bastian og Viktors frivilligerejse på instagram:
turen.goar.til.bangladepal

 ANNONCE

Elevportalen.dk / Future & Co

Store Kongensgade 81A
DK-1264 København K
CVR: 31584698

Få hjælp til jeres annoncering:

info@elevportalen.dk
Tlf.: 32 500 598

RSS FeedPersondatapolitikHandelsbetingelser

© 2024 IKKE AKTIVERET LICENS — Designed by DAN®