”Som kontorelev i Udlændingestyrelsen får du ansvar for en masse spændende arbejdsopgaver. Jeg er hurtigt blevet en del af de kontorer, jeg har været i praktik i, og har følt mig på lige fod med mine kolleger. Mine oplæringsansvarlige har sikret en grundig oplæring. Alt i alt er det rigtig spændende og lærerigt at være elev i Udlændingestyrelsen.”
Det fortæller vores dygtige kontorelev Ida L. om Udlændingestyrelsen (US) som elevplads.
Vil du også have en elevplads, hvor der er fokus på din læring og faglige udvikling? Og hvor du får en bred uddannelsesprofil med rig mulighed for at anvende den viden, du tilegner dig på skolen, i din opgavevaretagelse? Så bliv kontorelev hos os pr. 1. september 2025.
Du vil blive mødt af erfarne praktikkontorer, der ser frem til at byde dig velkommen og klæde dig på til at bidrage til den samfundsmæssige opgave, US løfter. Vi behandler sager om udlændinges ret til besøg og ophold i Danmark, heriblandt sager om familiesammenføring, visum, asyl, permanent ophold mv.
Du kan læse mere om os her.
Din arbejdsdag vil bestå af en god blanding af både nye udfordringer og faste opgaver fx:
En bred kontoruddannelse med praktik i fire forskellige kontorer, hvor du får grundig oplæring af kolleger, der har lyst til at lære fra sig. Du bliver en del af en stor koncern, hvor du får mulighed for at opbygge et stærkt netværk – både internt i US og i hele Udlændinge og Integrationsministeriet - som US er en del af.
Desuden kan vi blandt andet tilbyde:
Vi er på udkig efter dig, der er motiveret for at kickstarte din karriere inden for offentlig administration i en statslig styrelse.
Dig, som har en moden og positiv tilgang til din uddannelse, hvor du tager ansvar for din egen læring, og gør dig umage med din opgaveløsning.
Hvis du tilmed kommer med flair for mundtlig og skriftlig kommunikation, er god til at samarbejde og trives i en hverdag, hvor det er afgørende, at tidsfrister overholdes, så er vi overbeviste om, at du og US vil være et godt match.
Så ser vi frem til at modtage din ansøgning, eksamensbevis og evt. realkompetencevurdering senest mandag den 21. april 2025.
I din ansøgning bedes du besvare nedenstående spørgsmål, som vi vil lægge vægt på i udvælgelsesprocessen:
Vi forventer at holde samtaler i uge 18.
Du vil inden samtalen få tilsendt en faglig case, som vi vil høre dine refleksioner om til samtalen.
Vil du høre mere om det at være kontorelev hos os, er du velkommen til at kontakte elevansvarlig Simone Østervig Clemmensen på telefon 61 98 35 13 eller på e-mail socl@uim.dk.
Du ansættes som kontorelev efter OAO-S-Fællesoverenskomsten og organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK).
Du ansættes som udgangspunkt til en 2-årig kontoruddannelse. I løbet af de to år vil du have ca. 15 ugers obligatorisk skoleophold.
For at kunne søge stillingen skal du have gennemført én af følgende grunduddannelser:
Hvis du er over 25 år, skal du indhente en opdateret realkompetencevurdering hos studievejlederen på en handelsskole. Læs mere om adgangskravene her.
Ansættelsesområdet er Udlændinge- og Integrationsministeriet med tilhørende institutioner, og dit arbejdssted vil være Udlændingestyrelsen, Farimagsvej 51A, 4700 Næstved.
Politiets Efterretningstjeneste vil gennemføre et sikkerhedstjek af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå et sikkerhedstjek under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.
Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.
Venligst henvis til elevportalen.dk ved ansøgning
Sted
Udlændingestyrelsen
Farimagsvej 51A
4700 Næstved
Datoer
Ansøgningsfrist: 21. april 2025
Tiltrædelse: 1. september 2025
Kontakt
Simone Østervig Clemmensen
(+45) 61 98 35 13
socl@uim.dk
Find vej
Udlændinge- og Integrationsministeriet har overordnet to politikområder: Hvem må indrejse og opholde sig i landet – og hvordan sikrer vi, at udlændinge bidrager til og tager del i samfundet?
Ministeriet har ca. 1800 medarbejdere fordelt på departementet, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Udlændingestyrelsen og Hjemrejsestyrelsen - herunder Nationalt ID-center, Udlændingenævnets sekretariat og Flygtningenævnets sekretariat.